Sepehr weblog

Sepehr weblog

اینجا تمام چیزایی که حال کنم میزارم
Sepehr weblog

Sepehr weblog

اینجا تمام چیزایی که حال کنم میزارم

مهم ترین زبان های قرن کدامند؟

تو دنیای امروز کمتر کسی پیدا میشه که اهمیت یادگیری  زبان دوم رو درک نکرده باشه ، این اهمیت با گسترش هرروزه ی شبکه های ارتباطی و نزدیک شدن بیشتر افراد از سراسر دنیا ، بیشتر هم شده .  دیگه  مرزها از بین رفتن  و ارتباطات هرروزه داره  بیشتر و بیشتر میشه مهم ترین اصل در این ارتباطات داشتن یک زبان مشترکه.

بیش از 7000 زبان  زنده در دنیا وجود داره و هدف  های زیادی هم پشت یادگیری هرکدوم از اونهاست . از مهاجرت گرفته تا گسترش کار و ارتباطات تجاری . 

در این مقاله یه نگاهی انداختیم  به مهم ترین زبان های قرن حاضر و امیدواریم که به گرفتن تصمیم درست کمک کنه !



انگلیسی

انگلیسی

زبان انگلیسی ، زبان مادری بیش از 375 میلیون نفر از جمعیت دنیاست ، 1.5 بیلیون هم به نحوی از اون استفاده میکنن. تاثیرگذارترین و مهم ترین زبان در عصر تکنولوژی ، و زبان مادری اینترنت و کامپیوتر این زبانه . به علاوه انگلیسی زبان رسمی سه تا از مهم ترین غول های صنعت ، یعنی ایالات متحده ، بریتانیا و کاناداست . پس دلیل واسه یادگیری انگلیسی زیاده ، زودتر شروع کن!


چینی/ماندرین

چینی

هیچ زبانی در دنیا به اندازه زبان چینی با لهجه ماندرین صحبت نمیشه . 989 میلیون در دنیا چینی، و جمعا 1.1 بیلیون چینی با لهجه ماندرین صحبت میکنن. کشور چین دارایکی از قدرتمندترین اقتصاد ها در دنیاست و به نظر میرسه که تا سال 2050  به رهبر اقتصادی در دنیا تبدیل میشه . بنابراین این زبان قطعا گسترده تر نیز خواهد شد .


اسپانیایی

اسپانیایی

اسپانیایی هم یکی از مهم ترین زبان ها در دنیاست . 330 میلیون نفر، زبان مادریشون اسپانیاییه و بیش تر از 420 میلیون هم به عنوان زبان دوم اسپانیایی یاد میگیرن و صحبت میکنن . اسپانیایی زبان اصلی بیش از 20 کشور در دنیاست که بیشترشون کشورهای آمریکای جنوبی هستند .


ژاپنی

ژاپنی

زبان دیگه ای از قاره آسیا ، زبان ژاپنیه . مهم بودنش هم به خاطر قدرت اقتصادی بالای ژاپن و تاثیر گذاری اونه . نزدیک به 127 میلیون نفر ژاپنی صحبت میکنند. برای اون دسته از افرادی که در زمینه فناوری اطلاعات و صنایع مدرن فعالیت میکنن ، زبان ژاپنی  زبانی کارآمد برای یادگیریه !


آلمانی
آلمانی

آلمان برای دهه هاست که مهم ترین کشور از لحاظ اقتصادی در اروپاست ، زبان آلمانی هم زبانی مهم در بین کشورهای اروپاییست . 105 میلیون نفر به طور طبیعی و 80 میلیون هم به عنوان زبان دوم آلمانی صحبت میکنن .

زبان آلمانی کمی جدی به نظر میرسه که به خوبی قدرت این کشور رو در دنیا نشون میده و این زبان رو تو لیست زبانهای مهم ما قرار میده .


روسی

روسی

خیلی ها زبان روسی رو با نویسنده های مهمش تو دنیا میشناسن . داستایوفسکی و تولستوی کافین تا زبانشون یکی از مهم ترین ها در دنیا باشه ! از لحاظ  آماری هم زبان روسی ، زبان مادری 150 میلیون و زبان دوم 110 میلیون نفره . این زبان همچنین ، زبانی تاثیر گذار در بین کشورهای اروپایی _ آسیایی میباشد . روسیه همچنین بزرگترین آمار بازدید کنندگان اینترنتی رو در بین بازدید کنندگان اروپایی داره، که این کشور رو به مارکتی بزرگ در خرید آنلاین و تبلیغات اینترنتی تبدیل میکنه . بنابراین اگر در تجارت الکترونیک فعالیت دارید ، زبان روسی حتما پیشنهاد میشه!



فرانسه
فرانسه

زبان فرانسه برای قرن ها زبان اصلی در روابط دیپلماتیک بوده . به طور کلی 370 میلیون نفر فرانسوی صحبت میکنن که نشان از اهمیت این زبان داره . از نظر اهمیت اقتصادی هم فرانسه قدرت ششم در دنیاست و البته که پاریس هنوز هم مرکز اصلی فرهنگ و هنره !

فرانسه زبان عشقه ! زبانی زیبا و روان برای یادگیری !



عربی

عربی

زبان عربی ، زبان رسمی بیش از 32 کشوره . 205 میلیون عرب زبان در دنیا هست که 100 میلیون از آنها زبان مادریشون عربی نیست . زبان عربی ، زبان عبادت دربین مسلمانان دنیاست که جمعیتشون به 1.5 بیلیون میرسه . همه ی اینها عربی رو به زبانی مهم در دنیا تبدیل میکنند.


هندی
هندی

زبان هندی علاوه بر کشور هند در بسیاری از کشورهای اطراف نیز صحبت میشه . 450 میلیون بومی و 200 میلیون غیربومی به زبان هندی صحبت میکنند که این زبان رو به چهارمین در دنیا از نظر جمعیت صحبت کنندگان تبدیل میکند . هند از نظر اقتصادی هفتمین در دنیاست و پیش بینی ها حکایت از گسترش این قدرت دارند .


پرتغالی

پرتغالی

235 میلیون نفر در دنیا به زبان پرتغالی صحبت میکنند . زبان اصلی کشورهای پرتغال ، برزیل و 7 کشور دیگه که بیشترشون در نیمکره جنوبی اند ، پرتغالیه ، که اون رو به زبانی رایج و مهم در دنیا تبدیل میکنه.

 

تو این مقاله زبانها رو براساس جمعیت افراد صحبت کننده شون بررسی کردیم . برای یادگیری اما باید علاوه بر کارآمد بودن و گستردگی یک زبان علاقمون هم در نظر بگیریم و بعد انتخاب کنیم ، چرا که وقتی پیشرفت میکنیم که از یادگیری لذت ببریم !



%

راهکارهایی برای ردیابی گوشی مسروقه

این روزها  قیمت تلفن های همراه به صورت روزانه و با بالا رفتن قیمت ارز تغییر کرده و افزایش پیدا میکند، از این رو گوشی‌های تلفن همراه به کالاهایی ارزشمند تبدیل شده اند و احتمال سرقت یا مفقود شدن آن ها ترسی است که دارندگان گوشی را تهدید می کند. امروزه اکثر افراد به صورت مداوم و متعددا از گوشی خود استفاده می‌کنند و این کار احتمال سرقت این گجت های گران‌بها توسط سارقین در مکان های شلوغ و پر ازدحام را بسیار افزایش می‌دهد. در نتیجه باید بیش از پیش مراقب گوشی تلفن همراه خود باشیم تا از احتمال به سرقت رفتن آن پیشگیری کنیم. اما در صورتی که گوشی تلفن همراه ما مفقود شد یا به سرقت رفت، راه یا روشی وجود دارد که بتوان آن را ردیابی کرده و پیدا کرد؟

 

اپراتورهای همراه اول و ایرانسل که بزرگترین اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور هستند قابلیتی جالب و کاربردی را در اختیار مشترکین خود قرار داده‌اند تا به وسیله آن، مشترکین بتوانند موقعیت گوشی مفقود شده یا سرقت شده خود را پیدا کنند.

این قابلیت کاربردی ارائه شده توسط اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بر اساس اجرای طرح رجیستری راه اندازی شده است. طرحی که شاید اوایل خیلی از افراد و کارشناسان اجرای آن را تنها باعث افزایش قیمت ها در بازار می دانشتند و ویژگی مثبتی برای آن قائل نبودند اما یکی از ویژگی های مثبت طرح رجیستری تلفن های همراه پیشگیری از فروش گوشی‌ های سرقتی در بازار بود.

 

طرح رجیستری یکی از راهکارهای ابداعی موثر برای پیشگیری از فروش گوشی ‌های مسروقه و قاچاق بود. در طرح فوق زمانی که سیم‌کارت اپراتورهای داخلی در گوشی قرار می‌ گیرد، گوشی با فهرست تلفن های همراه مجازی که از مبادی قانونی به کشور وارد شده‌اند بررسی می ‌شود و اگر شماره سریال آن در فهرست قرار نداشته باشد، غیر قابل استفاده می ‌شود. بر اساس این طرح برای تغییر سیم‌کارت داخل گوشی ثبت شده در سامانه همتا نیز عملیات انتقال مالکیت باید توسط مالک اصلی انجام شود تا فرد دیگری بتواند از سیم کارت خود در گوشی استفاده کند و اگر این عملیات انجام نشود سرویس دهی سیم‌کارت در این گوشی قطع شده و غیر قابل استفاده خواهد بود.

برای فعال سازی این قابلیت بر روی گوشی موبایل خود می توانید از روش های زیر استفاده نمایید:

 

 

فعال سازی سرویس ردیابی گوشی تلفن همراه برای مشترکین ایرانسل:

اگر جزو مشترکین اپراتور ایرانسل هستید برای ردیابی گوشی مسروقه خود باید کد IMEI گوشی را داشته باشید. کد فوق با برچسبی روی گوشی یا جعبه گوشی قرار گرفته است. با در اختیار داشتن کد فوق مراحل زیر را دنبال کنید:

1. برنامه شماره ‌گیر گوشی را باز کنید و کد دستوری *6101# را شماره‌گیری کنید.

2. در ادامه عدد 1 را وارد کنید. عدد فوق به معنای پذیرش قوانین و ضوابط ردیابی گوشی توسط اپراتور ایرانسل است.

3. زمانی که عدد 1 را وار می‌کنید هزینه ‌ای معادل 100 تومان برای ردیابی گوشی مسروقه از حساب شما کسر می‌ شود.

4. در مرحله بعد اگر روی گوشی سیم کارت ایرانسل را قرار داده‌اید، عدد1 را ارسال کنید، در غیر این صورت عدد 2 را وارد کنید.

5. در انتها کد IMEI گوشی که یک کد 15 رقمی است را وارد کنید.

با انجام این‌کار سرویس ردیابی گوشی برای سیم کارت ایرانسل فعال می ‌شود. در بیشتر موارد اپراتور مذکور نتیجه را ظرف 48 ساعت به کاربر اعلام می ‌کند. نتیجه بررسی به شکل پیام کوتاه برای شماره ‌ای ارسال می شود که از طریق آن درخواست ردیابی گوشی مسروقه را ارسال کرده ‌اید. اگر در این بازه امکان ردیابی وضعیت گوشی فراهم نبود باید 5 روز صبر کنید و درخواست بررسی وضعیت گوشی را یکبار دیگر ارسال کنید.

 

فعال سازی سرویس ردیابی گوشی تلفن همراه برای مشترکین همراه اول:

اپراتور همراه اول نیز همانند ایرانسل سرویس مشابهی برای ردیابی وضعیت گوشی ‌های مسروقه ارائه کرده است. در روش فوق همانند حالت اول لازم است کد IMEI گوشی را داشته باشید.

1.  کد # سریال گوشی مسروقه *10*2141* با استفاده از یک خط همراه اول شماره‌گیری کنید. (روش دوم، از طریق سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول با ارسال 2141 به شماره 111)

همراه اول در یک بازه 10 روزه وضعیت گوشی مسروقه را اعلام می‌ کند. همانند قبل نتیجه روی خطی که با آن شماره یاد شده را گرفته ‌اید ارسال می ‌شود، اگر در این بازه زمانی گزارشی دریافت نشد پس از گذشت 10 روز مجدد کد فوق را شماره ‌گیری کنید.

سرویس ردیابی گوشی همراه اول

درخواست

کد دستوری

فعالسازی سرویس

*10*2141*سریال گوشی#

غیر فعالسازی سرویس

*10*2142#

دریافت راهنما

*10*2143#

 

 

 

راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت گوشی‌های همراه

اولین کاری که باید انجام دهید رجیستری گوشی است. ثبت گوشی در سایت همتا به نام خودتان یک فرآیند مهم است. در این حالت سارق گوشی قادر نیست مالکیت گوشی را به‌ نام خود با سیم کارت دیگری به ثبت برساند.

در مرحله بعد باید قفل صفحه‌نمایش را فعال کنید. فعال بودن قفل فوق مانع از آن می‌ شود تا سارقان بتوانند به اطلاعات درون گوشی دسترسی داشته باشند. الگوی تصویری، پین‌کد، اثرانگشت و.... از جمله راهکارهای محافظت از اطلاعات درون گوشی هستند.

 

در زمان فعال ‌سازی قفل گوشی روی صفحه اصلی پیغام بگذارید. گوشی‌ های اندروید قابلیت جالبی دارند که اجازه می‌ دهند یک پیغام روی صفحه قفل گوشی قرار دهید. بیشتر کاربران ترجیح می ‌دهند شماره تلفن همراه دومی را روی قفل صفحه گوشی قرار دهند تا اگر فردی گوشی را پیدا کرد با آن‌ها تماس برقرار کند.

 

ویژگی Find My iPhone در گوشی‌های آی‌فون و Android Device Manager را در گوشی‌های اندرویدی فعال کنید. دو ویژگی فوق نیز در پیگیری وضعیت گوشی‌های مسروقه کمک فراوانی می‌کنند.

 

راهکار موثر دیگر فعال ‌سازی Gmail و Apple ID است. زمانی که سرویس ‌های یاد شده روی اندروید و آی‌فون فعال باشند، در زمان به ‌کارگیری قابلیت ‌های Fine My iPhone و  Android Device Manager یک لایه امنیتی مضاعف به وجود می ‌آید. به‌طور مثال آی‌فونی که متصل به اپل آیدی باشد، پس از ریست شدن اطلاعات کاربری را می ‌خواهد که یکسان با مشخصات اپل آیدی است. اگر سارقی به اطلاعات یاد شده و مشخص شده در اپل ‌آیدی دسترسی نداشته باشد با صفحه Activation lock روبرو می ‌شود و امکان فعال ‌سازی گوشی را از دست می ‌دهد. چنین راهکاری در گوشی ‌های اندرویدی نیز وجود دارد تا سارقان نتوانند به راحتی گوشی ‌های اندرویدی را به فروش رسانده یا به اطلاعات آن ‌ها دسترسی داشته باشند.

 

مصرف اینترنت در سایت رندباز نیم بها شد

میزان مصرف تلفن های همراه و به دنبال آن وابستگی انسان ها به این گجت ها روز به روز افزایش می یابد. بخشی از نیاز مربوط به تلفن های همراه و شرکت های تولیدکننده  آن ها می باشد ولی بخش عمده این وابستگی مربوط به اپراتورها و خدماتی نظیر اینترنت، پوشش شبکه، تماس های تلفنی و پیام های کوتاه است. امروزه عدم اتصال به اینترنت و شبکه های اجتماعی احساسی از بیگانگی و حتی ترس را در ما ایجاد میکند که این موضوع اهمیت داشتن اپراتوری مناسب و همچنین دانش مربوط به خدمات ارائه شده توسط آن اپراتور را افزایش میدهد. اکثر ما با استفاده از اطلاعات ارائه شده در وبسایت های متفاوت درمورد اپراتور خود آگاهی پیدا میکنیم، بنابراین وجود سایتی که اطلاعات تمام اپراتورها را به طور جامع و کامل در اختیار ما قرار دهد میتواند بسیار مفید واقع شود.

سایت رندباز با هدف خرید و فروش سیم‌کارت راه اندازی شد هم اکنون بازاری بزرگ، انعطاف پذیر و سراسری با بیش از هزار فروشگاه و ده هزار سیم‌کارت می‌باشد. رندباز خدماتی نظیر قیمت گذاری سیم‌کارت، جستجوی پیشرفته سیم‌کارت، پشتیبانی از تمام اپراتورهای مجازی، فروش فوری و بیشمار امکانات دیگر را به متقاضیان ارائه میدهد. علاوه بر موارد فوق، رندباز گزینه های دیگری مانند امکان فروش و خرید اقساطی سیم‌کارت، خرید و فروش گوشی موبایل و  آهنگ پیشواز را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.

به نقل از پایگاه خبری رندباز؛ مدیران رندباز به تازگی موفق شدند این وبسایت را در سایت سازمان فناوری اطلاعات و فناوری کشور ثبت کنند که این اقدام سبب شده اینترنت مورد استفاده توسط مراجعین سایت رندباز تحت تعرفه قرار گرفته و به صورت نیم‌بها حساب شود. بازدیدکنندگان سایت رندباز زین پس می‌توانند با صرف کمترین هزینه به خدمات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

اینجا از همه چیز بترسید، به جز از کرونا!

سه فصل از زمانی که کرونا وازد کشوز شد میگذره… الان ده ماه شده که این وسروس زندگی همه رو به هم ریخته و زندگی عادی رو به یه خاطره تبدیل کرده. دیگه هممون میترسیم بدون ماسک بیرون بریم، از مترو و اتوبوس و مکان های عمومی فراری شدیم. حتی کافه و پارک رفتن هم دیگه سخت و خطرناک شده! توی شرایط به این بغرنجی، هر کسی دنبال یه تفریح سالم میگرده… تفریحی که با وجود لذت بردن ازش، اونو در معرض ریسک قرار نده و بهداشتی باشه!

اول بذارید سیستم اتاق فرار رو براتون توضیح بدم. شما و دوستانتون وارد یه اتاق میشید و درب پشت سر شما بسته میشه. یکی دو ساعت رو با کلی هیجان، شاید ترس و البته مقدار زیادی خنده میگذرونید و به اندازه یه هفته شارژ میشین! با این تفاسیر توی اتاق فرار با فرد دیگه ای برخورد ندارید و شرایط تا حد زیادی بهداشتیه.

از اونجایی که با محتوای اسکیپ روم آشنایی دارید و می دونید که شرکت کننده دستشو تو هر سوراخی می کنه و دست به هر چیز و ناچیزی می زنه، ضدعفونی کردن تمام اتاق با توجه به دستگاه ها و بردهای الکترونیکی که جهت هوشمندسازی بازی در محیط بازی کار شدن غیر ممکنه. اما در عوض اسکیپ کیوب برای اینکه از سلامت شما مطمئن باشه پروتکل های بهداشتی زیر رو رعایت میکنه:

 

·توی قسمت های مختلف اتاق و همچنین توی لابی دیسپنسر ضدعفونی کننده دیواری وجود داره.

·همه پرسنل ماسک میپوشند و از ورود افراد بدون ماسک هم جلوگیری میشه.

·افراد با علائم مشکوک مثل تب یا سرفه اجازه ورود به اتاق های فرار رو ندارن.

·و در نهایت برای جلوگیری از تجمع و ازدحام، تعداد افراد هر گروه نباید بیشتر از 8 نفر باشه.

سامانه دریافت اینترنت رایگان وزارت ارتباطات راه‌ اندازی شد

با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و فراگیر شدن آن، تمایل افراد جامعه به قرنطینه خانگی و پرهیز از حضور در مکان‌های عمومی شدت بیشتری میگیرد. هرچند که در ابتدای همه گیری بسیاری از مردم توجهی به الزام حفظ فاصله اجتماعی و دوری جستن از ازدحام و اجتماعات نداشتند، ولی هم اکنون درصد بالایی از مردم مجاب شده اند تا در این شرایط آشفته، تا حد ممکن در منزل بمانند و خود را در معرض ریسک قرار ندهند. دولت نیز با اقداماتی از قبیل منحل کردن کلاسهای حضوری و اجباری کردن آموزش مجازی مردم را به حضور در منازل خود سوق میدهد. این حرکت اگرچه در جلوگیری از ازدحام موثر است ولی نیازمند اینترنت پرسرعتی است که هزینه های مربوط به آن برای مردم مشکل‌زایی میکند.


ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات اینگونه بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اینکه تمامی دانشگاه‌‌های سراسر کشور بتوانند از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی استفاده کنند، سامانه ‌ای را راه ‌اندازی کرده است تا همه مراکز علمی با ثبت نشانی سامانه ‌های مورد استفاده دانشگاه در آن از ترافیک رایگان استفاده کنند. 


به نقل از پایگاه خبری رندباز به منظور تأمین اینترنت رایگان مورد نیاز برای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان در جهت پیشبرد برنامه های تحصیلی به صورت آنلاین در زمان شیوع کرونا، سامانه دریافت اینترنت رایگان توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.

 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه دانشگاه ‌ها برای دریافت اینترنت در سامانه جدید وزارت ارتباطات ثبت‌نام کنند، گفت: دانشجویان و اساتید می ‌توانند از سامانه‌های دانشگاه‌‌های خود به طور رایگان و بدون مصرف حجم اینترنت استفاده کنند. ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه ترافیک آموزش مجازی برای تمامی مراکز آموزش دانشگاهی و حوزوی در صورت ثبت ‌نام سامانه‌های دانشگاه در سامانه وزارت ارتباطات رایگان خواهد بود، گفت: دانشگاه‌‌ها باید برای استفاده دانشجویان و اساتید از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی، نشانی سامانه‌هایی را که از آن برای ارائه آموزش مجازی استفاده می کنند در سامانه وزارت ارتباطات به نام https://ict.gov.ir/fa/unitraffic ثبت کنند.

 

 

هاشمی تصریح کرد: دانشگاه‌ هایی که از بیش از یک سامانه برای آموزش های مجازی استفاده می ‌کنند، باید آدرس تمامی سامانه‌های خود را در جدول طراحی شده در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کنند. این در حالی است که اگر دانشگاهی بیش از چهار آدرس سامانه دارد، می‌تواند در محل مورد نظری که در سامانه پیش ‌بینی شده است اقدام به ثبت آدرس تمامی این سامانه‌ها کند.

 

وی ادامه داد: در سامانه وزارت ارتباطات دانشگاه‌ ها پس از تکمیل مشخصات باید مشخصات مدیر فناوری و رابط دانشگاه را حتما به ثبت برسانند، چرا که وزارت ارتباطات برای صحت ‌سنجی اطلاعات با آن‌ها ارتباط تلفنی برقرار کرده تا از درستی آن‌ها اطمینان پیدا کند. هاشمی اضافه کرد: در سامانه وزارت ارتباطات شماره تماس‌‌های مختلفی را برای کمک به دانشگاهیان درج کرده ‌ایم که در صورتی که در فرایند ثبت اطلاعات دچار مشکل یا سوال بودند بتوانند از کمک کارشناسان در طول ساعات اداری استفاده کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۱۳۳۴ سامانه دانشگاه‌های کشور در سامانه وزارت ارتباطات تأیید شده و برای اعمال ترافیک رایگان آموزش مجازی به اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت ثابت کشور ابلاغ شده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که دانشجویان دانشگاه‌ ها برای استفاده از سامانه‌‌های مراکز علمی خود باید مطمئن شوند که آدرس‌های سامانه دانشگاه جزو لیست تأیید شده در سامانه وزارت ارتباطات قرار داشته باشد که در صورت نبود آدرس سامانه دانشگاه باید بلافاصله به مسئول فناوری دانشگاه اطلاع داده تا او اطلاعات آدرس سامانه دانشگاه‌ ها را در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کند.

 

وی در پایان گفت: ‌تمامی دانشگاه‌ های سراسر کشور تا ۳۰ مهر ماه مهلت دارند نسبت به درج آدرس سامانه‌‌های دانشگاه‌‌های خود در سامانه جدید وزارت ارتباطات اقدام کنند. همچنین باید بگویم اینترنت رایگان آدرس سامانه‌های دانشگاهیان هیچ‌گونه محدودیتی نخواهند داشت زیرا به هر میزانی که از این سامانه‌ ها استفاده شود هیچ‌گونه اختلالی به وجود نخواهد آمد.